Wat is een NAS?

Tegenwoordig kunnen we absoluut niet meer zonder een computer. We gebruiken een computer voor ons werk of om bankzaken mee te regelen. Maar op de computer slaan we ook belangrijke documenten en foto’s op. Denk bijvoorbeeld aan de foto’s van je laatste vakantie of de foto’s van de geboorte van je kindje. Je bent natuurlijk bang dat er ooit iets fout gaat en je alle foto’s kwijt bent. De beste manier om dit te voorkomen is door ze op te slaan in de Cloud. Maar bij de meeste Cloud systemen ben je helaas vrij beperkt. Een oplossing is een NAS. Dit is je eigen persoonlijke Cloud waar je bestanden in kan opslaan en streamen via je smartphone, computer of tablet.

Bouw je eigen Cloud in huis

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een Cloud in het buitenland. Dit is een externe server die je samen met andere mensen deelt tegen betaling van een abonnement. Toch voelt dit onveilig en geef je bestanden uit handen aan een vreemde. Vooral bij persoonlijke foto’s of werkbestanden kan dit gevaarlijk zijn. Met je eigen NAS plaats je bestanden gewoon in een Cloud die je in huis plaatst. Je hoeft zo niet te vertrouwen op Cloud diensten in het buitenland. Via Checko.nl kan je zien welke NAS het beste bij jouw past. Handig als je geen idee hebt welk systeem je het beste in jouw huis kan plaatsen.

Hoe werkt een NAS?

Eigenlijk lijkt een NAS heel veel op een kleine computer. Het is een kastje dat je aansluit op je eigen internetnetwerk en waar een harde schrijf ingebouwd is. Het is belangrijk dat je de NAS aansluit met een netwerkkabel op je router. Je kan de NAS bijvoorbeeld bij je router in de kast plaatsen. Zo is je NAS altijd verbonden met het internet en zijn je bestanden altijd te bereiken. Vanaf het moment dat je kastje is aangesloten op je netwerk kan je hem via je computer bereiken. Je kan er bestanden naartoe slepen om op te slaan. Wil je bestanden van je smartphone in de Cloud zetten? Dan kan je eventueel een speciale app downloaden. Via de app kan je bestanden met je NAS delen en zo een back-up van je telefoon of tablet maken.

Beelden streamen op je televisie of laptop

Eigenlijk kan je de NAS het beste zien als een server in huis. Je kan bestanden delen met andere mensen in huis. Maar je kan ook beelden ermee streamen op je televisie. Handig als je bijvoorbeeld een film op je NAS hebt staan. Via je televisie kan je de NAS bereiken en direct de beelden live streamen. Als je onderweg bent is het ook mogelijk om bestanden op je NAS te openen. Handig als je een eigen bedrijf hebt en je tijdens een zakenreis bestanden nodig hebt. Je kan zonder problemen de bestanden op je laptop of smartphone openen. De bestanden worden draadloos opgeslagen en zijn eenvoudig te bereiken via de app of bijgeleverde software. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met je eigen NAS? Lees vooral hier meer product informatie over de verschillende NAS systemen.