Gratis kruiswoordpuzzels

Online zijn er verschillende websites te vinden waar u gratis een kruiswoordpuzzel op kan lossen. Ook zijn er kruiswoordpuzzels van verschillende niveaus, waardoor er voor een ieder wat wils is. Hierbij enkele voorbeelden met een korte uitleg.

Lekker puzzelen

Op de website van Lekker Puzzelen vind u elke dag nieuwe gratis puzzels op drie verschillende niveaus. U kan tegen de klok spelen om het spannender te maken, en de site geeft u de mogelijkheid om uw eigen scores bij te houden. Tevens staat er een kleine uitleg zodat u direct aan de slag kan.

Puzzelstad

Bij puzzelstad heeft u een uitgebreide keuze uit verschillende series met gratis kruiswoordpuzzels. De 'Mini' series geeft u een kleine puzzel met ongeveer 20 tot 30 woorden. De 'Maxi' series bevatten de grotere kruiswoordpuzzels met meer dan 100 woorden.

Aadx

Op de site van Aadx staan in totaal meer dan 12000 verschillende kruiswoordpuzzels. U kunt hier verschillende voorkeuren opgeven zodat u een gratis kruiswoordpuzzel naar uw wens kan maken. Het is mogelijk om te selecteren op het aantal vakjes van de puzzel, het niveau van de puzzel, het wel of niet gebruiken van chemische afkortingen, het wel of niet gebruiken van landnaamafkortingen en het percentage witte en zwarte vlakjes in de kruiswoordpuzzel.

Puzzelland

Wanneer u een kijkje neemt op de website van Puzzelland vindt u verschillende gratis varianten op de kruiswoordpuzzel. Uiteraard kunt u op puzzelland ook een kruiswoordpuzzel maken, maar de site geeft ook de mogelijkheid om een cryptogram, woordzoeker, Sudoku of een Zweeds raadsel te spelen. Om mee te doen voor de prijzen die puzzelland per week uitreikt dient u zich te registreren, dan worden uw scores ook bijgehouden. Zonder registratie kunnen de spellen ook zonder probleem gratis gespeeld worden.

Kruiswoordraadsels

Via kruiswoordraadsels.be kunt u direct beginnen met het oplossen van een kruiswoordpuzzel. U kan kiezen uit drie verschillende formaten; een 10x10 kruiswoordraadsel, 5x5 puzzel of een 9x7 kruiswoordpuzzel. Dit zijn het aantal vakjes in de puzzel. Klik op een vakje in de puzzel en de aanwijzing verschijnt rechts van de kruiswoordpuzzel. Het is dan alleen nog aan u om de puzzel vol te krijgen met de juiste antwoorden.

Meer puzzelen

digipuzzle - Puzzelmatch - Spellingscontrole.com